başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Davye ile birlikte diş çekimi amacıyla kullanılır. Dişin tutucu liflerini koparmaya ve dişi hareketlendirmeye yarar.
Bildiğim kadarıyla önceden doktora yapanlar üniversite kadrolarındaydı. Şu an uzmanlık yapıp üniversitede akademik olarak görev almak mümkün mü? Eğer mümkünse doktora yapmanın pek bir anlamı olmuyor akademisyen olmak için. Bu konuda bilgisi olan varsa, paylaşabilirse sevinirim.
Alt çene. Hareketlidir. Ölçü alındığında hastaların sürekli Öne ittirdiği sizin tekrar tekrar ölçü almanıza sebep olan çenedir.
mumdan diş yapan fakültelerde aljinata eli görece daha iyi olan arkadaşın yaptığı dişten basılır ve sonra biraz bozulur 13. telafinizde paketlenir, teslim edilir.
İlk olarak başımıza gelen olayları hem gülmek hemde varsa ders çıkarmak için anlayabileceğiniz bir baslik açtım. Ekleme yapanlara şimdiden teşekkürler.
Benim en çok güldüğüm olay akrilik ödevi yapmak için evde birkaç kişi uğraşırken likit kokusundan kafayı bulmamızdi. Bir ara likit koymadan akriligi karıştıran bir arkadaş vardı. Muflalarken o öyle olmaz ama iyicene köy deyince yanımızdaki anladikki pencereyi açmamız gerekiyormuş .
Sayın mustafa gündoğar ve taha özyürek hocalarımızın öncüsü olduğu, bilgi paylaşmaktan sakınılmayan hem youtube videolarıyla hem de kurslarla diş hekimlerine endodonti işlemlerini kolaylaştırmayı hedefleyen güzel bir girişim. Arkadaşlarımızla yeni mezunlar olarak “seve* seve* endo” da dediğimiz endodontinin yeni mezun diş hekimleri tarafından çok iyi bilinmesi gerektiği için bolca başvurduğumuz oluşum. “O zaman ne diyoruz? İntro gelsin de başlayalım!”
Şükür mezun edene . Ben hayatta karşılaştığım cesaret edemediğim şeyleri burda yaşadıklarımla kıyaslıyorum , şu an perio sözlüsüne girmek mi bu mu diye :( Neyse yazacak arkadaşlara bilgi olsun diye birkaç bilgi vereyim
Okul merkezi bir yerde değil etrafında hiçbir şey yok market ATM vs.
Tek sosyal alan bahçe ve kantin , hastalarla yakından sosyalleşebilirsiniz.
Onun dışında genelde öğrenciler okul civarı sitelerde kalır ya da merkezde devlet yurdu ve özel yurtlarda . Merkeze ulaşım zor otobüs desen gelmiyor gelse tıklım tıklım ulaşım çok sıkıntı . Neyse başlık açıldı altını doldururlar artık bb
sfenoid kemiğin arka tarafında bulunan, içerisinden 5. kafa çiftinin (n. trigeminus) mandibular dalı geçen oval şekilli deliktir.
Diş hekimliğinde uzmanlık sınavı
Çalışması ve kazanması zor bir sınav. Duyduğuma göre okuması zor hocalarında (bkz:mobbing) bol bol esirgemediği bir yermiş
Mezunu olduğum üniversite. Öğrencilik yıllarımı özlemediğim kesin ama Eskişehir'de olması, akla geldikçe derin bir ah çektirir özlemle. Yoksa öğrencilik mi, hayır hayır tabii ki de asla özlemedim. Hep derlerdi ki bir mezun olun, çok ararsınız. Asla aramadım. Geçim sıkıntısı, saçma patronlar, laf anlamayan hastalar, yorgunluk.. Artık her neyse ama böyle iyi. Çok Çok iyi. Saygılar.
Halk ağzında beyaz dolgu olarak bilinen, ışık ile polimerize olup tükürük gelmesin diye için satrançtaki şah misali pamuklarla sardığımız diş hekimliğindeki varlığı ile yeni bir dönemin kapısıdır kendisi. tabii bu kapı anadolunun kapıları kadar olmasa da açılalı çok olmuştur ama hala siyah dolgu yapmayın denmesinin önüne geçmemiştir. daha kaç dolgu gerek bize, bu halkın amalgamı unutmasınaaa ?
Vance joy -- riptide
çok tatlı , insanı gülümseten bir şarkıdır

I was scared of dentists and the dark
I was scared of pretty girls and starting conversations
Oh, all my friends are turning green
You're the magician's assistant in their dream

https://www.youtube.com/watch?v=uJ_1HMAGb4k
Hala sistemi oturmamış, preklinik ve klinik olanağı çok zayıf, bazı bölümlerde hoca ve asistanı olmayan, fakülte binasından çok cüzzi fiyata kaydolunmuş dersaneye benzeyen binasıyla puanı bunlara rağmen nasıl yüksek dedirten, sahile yakın sayılan üniversite fakültesi. Ha bir de kendine ait hadi labları yok, kantini ve yemekhanesi de mi olmaz? Valla olmuyormuş.
Normal preklinik günlerinde güzelce büktüğün telin sınav sonunda fırlayıp kaybolması, sınav kaidesini getirmeyi unutman, dolum filminin ısrarla çıkmaması(bizim filmler banyoluydu...)
Özellikle bu dönemde pek hasta bakma fırsatı olamamış, daha rahat klinik eğitimi geçiren, eğitimimiz eksik kaldı ama görece minimum stresle mezun olduk/ sınıf geçtik diyen arkadaşlar devlet veya özel hangi üniversitelerdeler acaba diye merak ettiğim konudur. Mesela 10 aydır hasta bakan fakülte mevcutken 3-4 ayda hasta bakıp seneyi kapatan fakülte de mevcut mudur gerçekten? Çeşitli sebeplerle son sınıfta yatay geçiş yapma niyetiyle bu araştırmaya başladığımdan tecrübelerini ve bilgilerini mesaj veya entry olarak paylaşacak arkadaşlara büyük ihtiyaç duymaktayım
Türk Diş Hekimlerinin yapay zeka gücü CranioCatch; tanı ve tedavi planlamasında diş hekimlerine yardımcı olacak yapay zeka platformu ile dünyada öncü olarak Türk diş hekimlerine katkıda bulunuyor. Radyografilerin otomatik olarak değerlendirilmesini sağlayan yapay zeka sistemi ile tanı ve tedavi planlamasında kolaylıklar sunan sistem, yapay zekanın hayatın her alanında gelişen potansiyelini, diş hekimliği alanına da taşımış oluyor. [yapayzeka][/craniocatch]
bilateral submandibular, sublingual lojları ve submental loju tutan, hızlı gelişen odontojenik enfeksiyondur. ağız tabanı ve boyun bölgesi hızla şişer ve solunum yolunu tıkayabilir. yutma ve yeme eylemleri zorlaşır.
Ağrımış omuzlarla aradığın kanalın gürül gürül kanamasını seyretmek.. Ölüyorum anlasana gözlerimin önünde hypo sıkınca daha fena kanıyor.